?>

Städdagar

Städdagar 2022
Vårstädning: 23 april
Höststädning & årsstämma: 23 oktober

Två gånger per år har vi gemensamma städdagar i föreningen. Städdagarna infaller vanligtvis på en söndag i slutet av oktober och på en lördag i slutet av april varje år. Exakt när detta inträffar varierar något ifrån år till år, men alla som bor i föreningen får en kallelse i god tid före städdagen.

Skulle du få förhinder att delta så kan du tala med styrelsen, som kan ge dig en uppgift du kan genomföra några dagar i förväg.

Klockan 9 :00 på städdagen samlas alla boende i den stora lekparken på Runmarösidan (längst in i hästskon) för en kortare information. Här kan du även ställa frågor till styrelsen samt dela med dig av dina erfarenheter.  Den här träffen brukar vara väldigt informativ, så kom i tid. Här informerar också styrelsen om det är något särskilt vi ska fokusera på under städdagen.

Mellan klockan 9 – 11 hjälps vi åt att hålla de gemensamma utrymmena utomhus rena och snygga. I arbetet ingår bland annat att sopa löv ifrån föreningens parkeringsplatser, att rensa buskar ifrån sly samt att på andra sätt se till att området är snyggt och prydligt.

I samband med varje städdag beställer föreningen en stor container som vi ställer på parkeringen utanför Ekshäradsgatan 34. I denna container kan du som bor i området slänga brännbart material, då främst ifrån städningen. Det är alltså inte tillåtet att kasta hemelektronik, vitvaror eller annat som i första hand skall fraktas till din närmaste återvinningsstation.

Strax efter kl 11 bjuder föreningen alla deltagare på grillad korv med bröd och dricka. Denna sammankomst brukar vara väldigt uppskattad av föreningens medlemmar, och du som nyligen har flyttat in i ett av radhusen får här en möjlighet att lära känna dina grannar under enklare former.